Izbornik Zatvoriti

BEZ MOTIVISANIH RADNIKA NEMA JAKE DOMAĆE PRIVREDE

Министар привреде Раде Баста срдачно је дочекан у фабрикама Симпо и Јумко у Врању, а радници и руководство фабрика изразили су задовољство што држава брине о њима.

„Без мотивисаних радника нема јаке домаће привреде, а без јаке домаће привреде нема јаке државе. Моја пажња усмерена је на добробит сваког радника и унапређење пословне климе како бисмо брже напредовали. Мора да постоји слога међу нама, да чувамо једни друге и да се држимо као народ. Ова фабрика вреди због вредних људи који у њој раде“, поручио је министар Баста радницима Симпа.

Након обиласка ове фабрике, министар је одржао састанак са генералним директором Симпа Слађаном Дисићем и његовим сарадницима.

„Волим Србију и сваки атом снаге уложићу у то да отварамо нова радна места. Као министар привреде борићу се за сваког радника, уважавање синдиката, али и поштовање мајки са троје и четворо деце које су стуб нашег друштва. Не смемо да нестанемо као нација“, навео је Баста.

Министар се потом упутио у обилазак фабрике Јумко и разговарао са генералним директором компаније Браниславом Трајковићем.

„Током наредне године суочићемо се са последицама тешке кризе у Европи и свету и зато треба да уложимо заједничке напоре да очувамо нашу привреду. Кључ и живот овог округа су фабрике Јумко и Симпо и зато ћемо да сачувамо тржиште. Морамо да радимо више како бисмо остварили зацртане циљеве, а са места министра привреде пружићу вам максималну подршку“, закључио је министар Баста.