Menu Close

NOVA BALISTIČKA OPREMA ZA PRIPADNIKE “KOBRI” IZ NAŠE PROIZVODNJE

25. January 2020

U beogradskoj kasarni “General Jovan Mišković“ predstavljena je nova zaštitna balistička oprema pripadnika Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ koju izradjuje Kompanija „YUMCO“.

Komplet zaštitne balističke opreme obuhvata zaštitni balistički prsluk, nosač balističkih ploča, zaštitnu balističku kacigu, štitnike za kolena i laktove, opasač sa futrolama za nošenje svih elemenata naoružanja i opreme, zaštitne balističke naočare i rukavice.

Prikazu ove opreme prisustvovao je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je tom prilikom rekao da su pripadnici bataljona opremljeni svim najsavremenijim što vojna industrija može da ponudi i da je posebno ponosan što su sva njihova zaštitna oprema I njihove uniforme proizvedene od domaće pameti, od domaćeg znanja. Prema rečima komandanta Bataljona vojne policije specijalne namene “Kobre” potpukovnika Gorana Colića ministar Vulin je imao priliku da se uveri u funkcionalnost I kvalitet dobijene opreme. Ta oprema je domaće proizvodnje I obezbedjuje vrhunsku zaštitu naših pripadnika. U svetu, jedinice slične namne koriste istu opremu, naglasio je potpukovnik Colić dodajući da su pripadnici jedinice zadovoljni kvalitetom opreme.