Menu Close

OTVORENA FABRIKA U RUDNOJ GLAVI

26. June 2021

Na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Rudnoj Glavi nadomak Majdanpek počela je izgradnja nove fabrike naše Kompanije.

U blizini centra sela na 900 kvadratnih metara radove na objektu izvela je firma „Ekonomik Gradnja“ iz Beograda u saradnji sa lokalnim preduzećima. Radilo se svakodnevno osim za Vaskrs kada je napravljena pauza od dva dana. Za nepunih dva meseca odnosno završeni su radovi na hali, spoljašnje uređenje objekta i instalirane su mašine.

U izgradnju i opremanje fabrike uloženo je oko milion evra. Na obuci u Vranju bilo je 29 žena iz Rudne Glave koje su se obučavale za poslove šivenja. U ovom pogonu radiće 80 radnica i to naloge za Vojsku, Policiju i sve ostalo u koordinaciji sa matičnom fabrikom u Vranju.

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisistvovao je svečanom početku rada fabrike u Rudnoj Glavi i on je tom prilikom rekao da je ponosan što je pre samo dva i po meseca rečeno da će se podići fabrika u Rudnoj Glavi i za to kratko vreme to je realizovano, i pogon je počeo sa radom.„Pitao sam nekoliko divnih dama i svima je ovo druga plata u kući, tako će se lakše živeti i moći će da garantuju sigurnost deci i budućnost porodice“, rekao je predsednik.

Predsednik Aleksandar Vučić je, obilazeći novi proizvodni pogon „YUMCA“ u Rudnoj Glavi, rekao je da će radnice dobiti za 3.000 dinara veće plate nego što im je rukovodstvo kompanije obećalo. „Ako su vam rekli da radite za 34.000, 35.000 dinara donećemo odluku da država subvencioniše i da radite za platu od 38.000 dinara. To će biti već od idućeg meseca“, rekao je Vučić obraćajući se zaposlenima.

Istakao je da će zaposleni u Rudnoj Glavi imati puno posla, jer se bave šivenjem odeće za sve naše službe bezbednosti, a sve je više zahteva zato što nam snaže vojska i policija. Zahvalio je radnicama što rade posao koji nije lak i posao za koji bi mnogi rekli da nikada za taj novac ne bi, zbog čega će im biti povećane plate uz subvencije države.

Otvaranju fabrike u Rudnoj Glavi su osim predsednika Vučića i generalnog direktora Branislava Trajkovića prisustvovali ministarka i državni sekretar Ministarstva privrede Anđelka Atanasković i Dragan Stevanović, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, predstavnici lokalne samouprave i veliki broj gradjana.