Menu Close

Sastanak ministra Vučevića sa rukovodstvom kompanije „Jumko“ 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas u Vranju sa generalnim direktorom kompanije „Jumko“ Branislavom Trajkovićem.

Na sastanku je razmatran napredak u usvajanju novih tehnologija u proizvodni proces kompanije, kao i stepen razvoja novih proizvoda za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Vučević istakao je da je zadovoljan onim što je čuo tokom sastanka sa rukovodstvom kompanije – o poslovanju i planovima za buduću saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Ocenjujući „Jumko“ kao jedan od najznačajnijih privrednih subjekata Srbije, ministar Vučević naglasio je da je interes Ministarstva odbrane i Vojske Srbije da kupuje opremu i proizvode te kompanije te da će i u narednom periodu ostati dobar kupac.

Analizirajući prethodnu godinu, direktor Trajković naglasio je da je učešće Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova u poslovanju kompanije više od 80 odsto, što govori u prilog odličnoj saradnji.

Današnjem sastanku prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i šef kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.