Menu Close

YUMCO KUM SLAVE MANASTIRA PREPODOBNOG PROHORA PČINJSKOG

01. November 2020

Svetom arhijerejskom Liturgijom koju je služio Njegovo Preosveštenstvo Episkop vranjski gospodin Pahomije, uz sasluženje igumana svetogorskog manastira Hilandara arhimandrita Metodija, jeromonaha Miheja iz Beloruske PC Moskovske patrijaršije, i 25 sveštenoslužitelja Eparhije vranjske i gostiju iz drugih Eparhija SPC proslavljena je slava Manastira Prepodobnog Prohora Pčinjskog. Na kraju Liturgije, Episkop Pahomije je izvršio čin blagosiljanja slavskih darova i rezanja slavskih kolača, koje su za ovu priliku pripremili ovogodišnji kumovi manastirske slave Kopmanija „YUMCO” iz Vranja, na čelu sa generalnim direktorom gospodinom Branislavom Trajkovićem i bratija manastira sa igumanom manastira arhimandritom Metodijem (Markovićem).
– Velika je čast biti kum odnosno domaćin slave Manastira Prohora Pčinjskog u godini obeležavanja 950 godina postojanja ove svetinje i 60 godina rada Kompanije. Svim vernicima naše Crkve čestitam današnji praznik, a našim radnicima čestitam kumstvo i želim puno uspeha na svim poljima, rekao je tom prilikom direktor Trajković.

Za sledeću godinu za kumstvo slave prijavili su se predstavnici naše fabrike „Bivoda“ iz Bujanovca. Po završetku Liturgije, Episkop Pahomije je izvršio čin osvećenja obnovljenog Kraljevog konaka.Nakon toga, organizovana je trpeza ljubavi za sve prisutne, koju su pripremili ovogodišnji kumovi slave, bratstvo manastira i pripadnici 4. brigade Kopnene vojske Srbije.