Izbornik Zatvoriti

MINISTAR ODBRANE MILOŠ VUČEVIĆ POSETIO KOMPANIJU „YUMCO“

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas kompaniju „YUMCO“ u Vranju gde je sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem razgovarao o poslovanju te fabrike i planovima za buduću saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Vučević je, posle obilaska pogona u kojima se proizvode vojne uniforme i balistička oprema, te sastanka sa rukovodstvom kompanije, ocenio da je „ YUMCO “ jedan od najznačajnijih privrednih subjekata, ne samo za Vranje i Pčinjski okrug, nego za celu državu Srbiju. On je istakao da će Vlada i Ministarstvo odbrane posvetiti posebnu pažnju saradnji sa „ YUMCO “ i kupovini svega onoga što se proizvodi u njegovim pogonima, jer je to, kako je istakao, podsticaj razvoju Vranja i celog Pčinjskog okruga.

– Obilazeći kompaniju, njene celine, određene pogone zajedno sa rukovodstvom, ali i zaposlenima u kompaniji sam video da „ YUMCO “ radi i na daljoj modernizaciji, na daljim boljim, funkcionalnijim, atraktivnijim proizvodima. Ono što je interes i Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, ali i drugih segmenata u okviru države, govorim pre svega o Ministarstvu unutrašnjih poslova, Carini, Pošti, je da se kupuje, da se nabavlja u ovoj kompaniji. Kupovina te opreme i proizvoda koji su deo palete proizvoda ili ponude „Jumko“ kompanije jeste i podsticaj ili podrška jačanju i Vranja i Pčinjskog okruga, odnosno juga Srbije, što je strateški interes i strateško opredeljenje države Srbije – izjavio je Vučević.

Prema njegovim rečima, Vlada Republike Srbije zajedno sa predsednikom Republike učiniće sve da jug naše države, Vranje kao centar i okruga i ovog regiona i dalje ekonomski jača.

– Da nam narod ovde ostane, da imamo i nove puteve, da imamo nove fabrike, da imamo brzu prugu i do Vranja i prema komšijama iz Severne Makedonije, da „ YUMCO“ ima i nove pogone i novu opremu i nove proizvode i više posla. I to je do nas. Od nas zavisi da li ćemo biti uspešni, dovoljno posvećeni i, rekao bih, hrabri da to uradimo. Veoma sam zadovoljan onim što sam video u kompaniji „Jumko“ i verujem da će Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane biti i dalje dobar kupac, naručilac posla i proizvoda koje prave vredne radnice i radnici ove kompanije – naglasio je ministar Vučević.