Izbornik Zatvoriti

MINISTAR VULIN POSETIO KOMPANIJU YUMCO

03. March 2022

Ministar Vulin u poseti fabrici „Jumko“: Država na čelu sa Aleksandrom Vučićem nastavlja da ulaže u „Jumko“ i zapošljava ljude sa juga Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom obilaska fabrike „Jumko“ u Vranju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek vodio računa o domaćoj fabrici „Jumko“, ali i o celokupnoj domaćoj industriji.

„Predsednik Aleksandar Vučić je uvek posebno vodio računa o „Jumku“, ali je vodio računa i o tome da se naša domaća industrija razvija. I kada sam bio ministar rada i kada sam bio ministar odbrane, i sada kao ministar unutrašnjih poslova, sa ponosom mogu da kažem da sam učestvovao u razvoju ove kompanije. „Jumko“ danas zapošljava preko 2.000 ljudi, to je 2.000 porodica, to je 2.000 sigurnih, redovnih plata, a toga ne bi bilo da nije orijentacije države i da nije predsednika Aleksandra Vučića koji je insistirao da ulažemo u domaću proizvodnju“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar policije Aleksandar Vulin kazao je da su vojska i policija beskrajno ponosni što nose uniforme najboljeg kvaliteta koje za njih proizvode radnici „Jumka“, te da će država nastaviti da ulaže u jačanje kapaciteta i proizvodnje ove srpske fabrike.

„Država će nastaviti da ulaže u „Jumko“, država će nastaviti da zapošljava ljude, država će nastaviti da širi proizvodni asortiman „Jumka“, sigurna i pouzdana da, kakva god vremena bila, kada mi nešto osvojimo i kada mi nešto proizvodimo, to je samo naše. U trenucima kada je čitav svet u previranju, mi možemo da budemo pouzdani i sigurni da imamo sopstvenu proizvodnju. Radnici „Jumka“ mogu da budu mirni, mogu da budu sigurni, čitav jug Srbije. „Jumko“ će se razvijati, a Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da se snabdeva isključivo u „Jumku“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prilikom obilaska radnih jedinica fabrike „Jumko“ u Vranju.

Generalni direktor fabrike „Jumko“ Branislav Trajković zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na ličnoj podršci i doprinosu u razvoju ove fabrike koja zapošljava više od dve hiljade radnika iz Vranja i Pčinjskog okruga.