Izbornik Zatvoriti

MINISTAR VULIN: YUMCO PROIZVODI NAJBOLJE

07. October 2020

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu u znak zahvalnosti za razumevanje, podršku i nesebičnu pomoć u jačanju proizvodnih kapaciteta kompanije „“YUMCO“ i namenske proizvodnje za potrebe sistema odbrane Republike Srbije, generalni direktor kompanije „ YUMCO “ Branislav Trajković uručio je Plaketu povodom 60 godina postojanja Kompanije.

Nakon obilaska proizvodnih pogona u kojima se izrađuje zaštitna i balistička oprema za potrebe Vojske Srbije, ministar Vulin je rekao da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kada je 2012. godine postao ministar odbrane, trasirao put kojim su se kretali svi posle njega, a koji je na prvom mestu podrazumevao saradnju sa državnim preduzećima i preduzećima koja zapošljavaju veliki broj radnika.

Ovo preduzeće je bilo gotovo napušteno. Svi se mi sećamo vremena kada su radnicima dugovali plate po godinu dana, kada u ovim pogonima nije bilo struje, kada su u ovim pogodima bili ljudi koji nisu imali nikakvu nadu. Zahvaljujući radu predsednika Vučića i zahvaljujući tome što je tada kao predsednik Vlade doneo neke teške odluke zbog kojih smo posle mogli da imamo dovoljno novca da pomognemo, između ostalog i „ YUMCO “ iz Vranja, danas smo svedoci da je ovo veliko preduzeće, koje zapošljava oko 2.000 radnika i to ne samo u Vranju, već i u Drvaru, Despotovcu, Bujanovcu, da je preduzeće koje raste, razvija se i za koje sa velikim ponosom mogu da kažem da ima proizvode čiji kvalitet ne zaostaje za bilo kojim renomiranih svetskim proizvođačem – poručio je ministar Vulin.

„YUMCO “ će uvek moći da računa na podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, naglašava ministar Vulin i podseća da je u protekle tri godine ova komanija potpuno promenila vizuelni identitet naše vojske.

Naši vojnici imaju uniformu koja je dizajnirana kao kod njihovih kolega iz najrazvijenijih i najsnažnijih armija sveta, a po kvalitetu ne zaostaju nimalo. „ YUMCO “ proizvodi najbolje, a jedino to može da se da pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer to i zaslužuju – naglašava ministar Vulin.

Direktor komanije „ YUMCO “ Branislav Trajković, povodom jubileja, uručio je Plakete i državnom sekretaru u Ministarstvu odbrane Bojanu Jociću i državnom sekretaru u Ministarstvu privrede Draganu Stevanoviću, koji su danas, takođe, obišli kompaniju.

„YUMCO “ ove godine proslavlja 60 godina postojanja. Ove godine urađeno je mnogo stvari kojima možemo da se pohvalimo. Zajedno sa Ministarstvom odbrane otvorili smo pogon u Drvaru, gde smo zaposlili 85 radnika. Izvršili smo veliku rekonstrukciju u našoj fabrici, gde je obnovljena i rekonstruisana kotlarnica, obnovili smo mašine u doradi i konfekciji – naveo je generalni direktor Trajković i rekao da je „Jumko“ uprkos krizi koju je uslovio virus korona, ostvario stabilno poslovanje, obezbedivši poslove tokom cele godine, a time i sigurnu egzistenciju i plate za sve svoje zaposlene.

Takođe, generalni direktor Trajković zahvalio je predsedniku Republike i ministarstvima odbrane, privrede i unutrašnjih poslova za pomoć, zahvaljujući kojoj se „ YUMCO “ vratio na stare staze, na kojima je i nekada bio.