Izbornik Zatvoriti

MINISTARKA ATANASKOVIĆ OBIŠLA YUMCO

28. November 2020

Ministarka privrede Anđelka Atanasković obišla je danas Kompaniju “YUMCO“ i tom prilikom istakla da se neće žuriti sa privatizacijom ovog preduzeća jer je cilj pronalazak adekvatnog kupca koji bi omogućio bolje uslove i dodatno zaposlio mlade ljude. „Imajući u vidu da “YUMCO“ nije na teretu države i da se sam izdržava nije nužno da se odmah pošto poto traži kupac već će se na tome raditi iduće godine”, rekla je Atanasković i dodala da ova Kompanija nije trenutno na listi prioriteta za privatizaciju.
Ministarka je istakla da su joj radnici tokom obilaska proizvodnje preneli da su zadovoljni uslovima i platama, ali da uvek ima prostora za poboljšanje. „Na nama je zajednički da obezbedimo bolje uslove i plate. Vidim da radnici imaju želju da tu rade, da žive u ovom delu Srbije i daćemo sve od sebe da im se pomogne“, rekla je Atanasković i posebno pohvalila odnos kompanije prema žena koje većinu po broju radnika.
Generalni direktor Kompanije Branislav Trajković rekao je da je uprkos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom održana stabilnost u proizvodnji i da u narednom periodu očekuje sigurne zarade i dosta posla. On je dodao da imaju posla do kraja godine i za skoro celu narednu godinu.
Govoreći o odnosu prema zaposlenima, Trajković je pojasnio da se za rođenje prvog deteta radnicama uručuje poklon čestitka u iznosu od 500 evra, za drugo 700 evra, za treće 1.200 evra kao i da je omogućen besplatnan boravak u vrtićima za decu radnika, kao i pomoć za one koji su u teškoj materijalnoj situaciji.
Sastanku i obilasku fabrike, koja i danas, u subotu, radi punim kapacitetom prisustvovali su i državni sekretar u Ministarstvu privede Dragan Stevanović, predstavnici lokalne samouprave, predsednik  PKS – RPK Leskovac Goran Jović, kao i predstavnici sindikata naše Kompanije.