Izbornik Zatvoriti

OTVORENA FABRIKA YUMCA U DRVARU

29. January 2020

Kad živimo u različitim državama, uvek znamo da pripadamo istom narodu, i to je najvažnija poruka. Pripadamo srpskom rodu i tu smo da bismo pomagali jedni druge i uvek ćemo to da činimo. Ni vrh, Oštrelj, niti bilo šta drugo, za naš narod ne može da bude granica i na Srbiju možete da računate taman onoliko koliko mi znamo da je Drvar uz Srbiju, i volimo ga onoliko koliko on voli nas  – rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i drugih visokih zvaničnika, danas u Drvaru svečano otvorio pogon za proizvodnju konfekcije fabrike „YUMCO“ iz Vranja, u kome će biti zaposleno 100 radnica.

Ispunili smo ono što smo obećali, prebacili smo 925 hiljada evra na račun Drvara, otvorili smo malu fabriku. Biće to bolje, biće fabrika i veća. Pomažemo Domu zdravlja, obnovićemo ga, a pomoći ćemo i oko plata. Žene koje danas ovde rade su srećne, i to ne može da se odglumi – rekao je predsednik Srbije i dodao da plate nisu velike, ali će se povećavati i „prilaziće platama u Srbiji, koje ćemo takođe povećavati“.

Uz zahvalnost Srbiji i predsedniku Vučiću, premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je novi „Jumkov“ pogon u Drvaru veoma značajna podrška srpskom narodu. – Današnje otvaranje pogona „YUMCA“ u Drvaru je samo početak aktivnosti koje će unaprediti položaj srpskog naroda i uticati da se mnogi koji su otišli vrate, i u Federaciji, isto kao i u Republici Srpskoj. Predsednik Vučić je danas puno obećao, a on je čovek koji svoja obećanja ispunjava, rekao je premijer Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Generalni direktor “YUMCA”  Branislav Trajković rekao je da je srećan, jer je u kratkom roku, na inicijativu predsednika Vučića, za pet meseci otvoren pogon te fabrike u Drvaru. – Zaposlili smo 80 radnika, nakon konkursa na kom se prijavilo više od 300 zainteresovanih. Žene su prošle obuku u Vranju i sada rade program za Elektroprivredu Srbije, a radiće i druge naloge koje „YUMCO“ ima. Projekat smo realizovali u saradnji s Vladom Srbije, ministarstvima odbrane i privrede, kao i sa lokalnom samoupravom u Drvaru i najvišim predstavnicima Republike Srpske – rekao je direktor  i dodao da će žene, nakon tromesečne obuke, krenuti i s profesionalnim radom, „biće i zahtevnijih poslova i nadamo se da ćemo do kraja godine još povećavati broj zaposlenih“.

Početkom februara zaposliće se još 20, potvrdio je Trajković koji je posebno zahvalio ministru Aleksandru Vulinu zbog velike logističke pomoći, baš kao i državnom sekretaru u Ministarstvu odbrane Bojanu Jociću.