Izbornik Zatvoriti

Saopštenje za javnost

Kompanija „YUMCO“ se godinama suočava sa medijskom kampanjom pojedinih lokalnih portala koji u potrazi za slepom senzacijom plasiraju lažne, tendenciozne i neproverene informacije o poslovanju firme a posebno o navodnom maltretiranju, prisiljavanju i neosnovanom kažnjavanju naših radnika.  Njihov cilj je odavno jasan i menadžmentu i zaposlenima. Zato svaki novi tekst doživljavamo isključivo kao još jednu provokaciju u nizu i neuspešan pokušaj da se uruši sve ono što je mukotrpno rađeno prethodnih godina. HK „YUMCO“ predstavlja ozbiljnu firmu koja zapošljava velikih broj vrednih radnika i od čijeg poslovanja zavisi egzistencija 2.000 porodica, koja ima obezbeđene poslove u narednih godinu dana, popunjene kapacitete u proizvodnji i siguran plasman robe na tržištu. S toga, ne želi da se bavi  tekstovima čiji je cilj da naruše ugled i poslovanje firme i na taj način nanesu što veću štetu ne samo Kompaniji nego i samim radnicima.

Kompanija je svojevremeno bila na ivici totalne propasti, ali je uz nesebičnu pomoć naše države, naročito predsednika Republike Aleksandra Vučića, kao i radnika, uspela da se stabilizuje. Zajedno sa predsednikom pokrenuli smo proizvodnju u sedam novih konfekcija, zaposlili 1.000 radnika i povećali kapacitete u već postojećim fabrikama.

Od 2013. godine načinjen je ogroman napredak, za mnoge neverovatan u tom trenutku tako da će naša Kompanija kao državna firma rado podržati svaki državni skup koji se bude organizovao i svakog kog čini sve što je moguće da „YUMCO“ opstane i ostane motorni razvoj juga Srbije.

Imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju u svetu a posebno u regionu predstoji nam  teška borba da zadržimo to što imamo, unapredimo naše poslovanje, povećamo zarade, uposlimo nove radnike i nastavimo sa investicijama u savremene tehnologije. To će biti jedina i prioritetna preokupacija našeg kolektiva u budućem periodu.