Izbornik Zatvoriti

UNAPREĐENJE SARADNJE MINISTARSTVA PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA REPUBLIKE SRPSKE I KOMPANIJE „YUMCO “

19. July 2021

Ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vjekoslav Petričević posetio je danas Kompaniju „YUMCO“ u Vranju i zajedno sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem obišao proizvodne pogone i izložbeni prostor.

– Obišli smo danas pogone, kompletnu proizvodnju od primarne do finalne, pokazali smo to što radimo od pamuka do gotovog odevnog predmeta. Imamo izuzetnu saradnju sa Vladom Republike Srpske, Ministarstvom privrede i gospodinom Petričevićem. Tu saradnju svaki dan poboljšavamo i planiramo da je nastavimo u narednom periodu – izjavio je generalni direktor Kompanije „YUMCO“ Branislav Trajković i podsetio da je pre godinu i po dana otvoren pogon fabrike u Drvaru, u kojem je zaposleno blizu 100 radnika, za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra, kao i da je tom događaju prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić.

Ministar Petričević se zahvalio direktoru Trajkoviću i njegovim saradnicima na pozivu i prilici da se upozna sa poslovanjem Kompanije „YUMCO“ u Vranju. – Detaljno smo se upoznali sa proizvodima i procesom proizvodnje. Naša saradnja je u protekla dva i po meseca bila intenzivna i na obostrano zadovoljstvo. Cilj je da se udruženim snagama kroz zajedničku saradnju obezbedi tržište širom Evrope i sveta, nova radna mesta i novi pogoni u Republici Srpskoj – rekao je ministar Petričević.

Pored Drvara, kao primer dobre prakse izdvaja se nedavno otvoreni prodajni objekat Kompanije „YUMCO“ u centru Banja Luke, koji već ostvaruje dobar promet i kupcima sa ovog područja Republike Srpske nudi širok asortiman proizvoda izuzetnog kvaliteta i pristupačnih cena.

A pre obilaska proizvodnih pogona i izložbenog prostora, održan je radni sastanak na kome je bilo reči o intenziviranju saradnje u budućnosti kao i o mogućnostima za njeno unapređenje.