Izbornik Zatvoriti

YUMCO OBELEŽIO 62. GODIŠNJICU RADA

Svečanom sednicom i revijom najnovijih modela iz proizvodnog programa Kompanija „YUMCO“ je obeležila 62. godišnjicu rada i postojanja. Od jedne male fabrike čija je izgradnja započela 1960 godine pa do danas, Jumko je postao sinonim za kvalitetno predivo, konac, tkaninu i gotove odevne predmete. Kvalitet pre svega ali i profesionalnost u radu doprineli su da su naši kupci i van naše zemlje, odnosno regiona. Osim u Severnoj Makedoniji, Republici Srpskoj, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, naše proizvode plasiramo i na tržišta Nemačke, Austrije, Italije i Rusije. Danas u našoj Kompaniji radi oko 2000 radnika, a naši najmlađi radnici zaposleni su u Rudnoj Glavi, Barbatovcu, Crnoj Travi, Resavici, Drvaru, Zubin Potoku i Bujanovcu. Zahvaljujući našoj posvećenosti ali pomoći i podršci institucija koje predstavljate a povodom dana državnosti, predsednik Republike Aleksandar Vučić je Kompaniji dodelio zlatnu medalju za zasluge u javnim i privrednim oblastima. „YUMCO“ je prvi i jedini proizvođač u našoj zemlji koji je osvojio proizvodnju organsko uzgajanog pamuka za izradu konca za ručni rad, a u budućnosti se planira izrada tkanine i trikotažnog prediva.

Razvojni programi, povećanje proizvodnih kapaciteta, investiranje u nove fabrike i otvaranje novih radnih mesta u godinima pandemije i svetske ekonomske krize obeležili su poslovanje naše Kompanije u prethodnom periodu. Obraćujući se prisutnima generalni direktor Branislav Trajković je istakao da je u prethodnih šest godina investirano 1,2 milijarde dinara ili 9,8 miliona evra u brojne projekte. Otvorene su nove fabrike, nabavljene su nove mašine a rađeno je i renoviranje objekta čime su se stvorili uslovi za povećanje broja radnika. – U izgradnju fabrike u Rudnoj Glavi i nabavku mašina i opreme uložili smo 96 miliona dinara i obezbedili radna mesta za 70 radnika. 60 žena smo zaposlili u fabrici u Barbatovcu kroz investiciju u vrednosti od 68 miliona dinara. Brojnih ulaganja je bilo i u radnim jedinicama u Vranju od kojih bih izdvojio investiranje u energani i sistem centralnog grejanja kao i instaliranje mašine „Špam ram“ u radnoj jedinici „Dorada“. Zbog veće efikasnosti i povećanja obima posla nabavljene su nove mašine u u Radnoj jedinici «Konac» u vrednosti od oko 22 miliona dinara i radnim jedinicama u finalnoj prozvodnji, rekao je generalni direktor i najavio nove razvojne projekte koji će se realizovati u saradnji sa Ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova. Reč je izradi raznih vrsta kamuflažnih prekrivki, letačke opreme za vojsku, anti rajot opremi za pripadnike vojne policije kao i izradi cevi za lansere i inhibitore raketnih motora.

Na ovoj svečanosti dodeljena su priznanja pojedincima i institucijama koje su u ovom periodu pratile naš rad, a najbolji radnici u ovoj godini nagrađeni su diplomama i novčanim iznosom. Obeležavanje jubileja završeno je revijom na kojoj je su prikazani modeli iz namenskog i modnog programa koje su nosili zaposleni u Kompaniji „YUMCO“.