Menu Close

YUMCO OBELEŽIO 63. GODIŠNjICU RADA I POSTOJANjA

Svečanom sednicom i dodelom priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama Kompanija „YUMCO“ je obeležila 63. godišnjicu rada i postojanja.

Sednici su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Među zvanicama su bili i načelnik Pčinjskog upravnog okruga Srećko Pejković, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima i episkop vranjski Pahomije. Prisutnima se najpre obratio Branislav Trajković, generalni direktor kompanije ,,YUMCO”.

U ovoj 2023. godini uprkos globalnoj krizi i ozbiljnim izazovima sa kojima se susreću sva privredna preduzeća, ne samo u Srbiji nego u čitavom svetu, Kompanija je uspela da nastavi trend rasta poslovanja iz prethodnih godina, da poveća proizvoljne kapacitete i da ostvari vrlo pozitivne rezultate. U prvih devet meseci ove godine ostvarena je realizacija od 2, 5 milijarde dinara, a plan je da do kraja godine realizujemo još 1, 5 milijarde, što je za povećanje oko 200 miliona u odnosu na prošlu godinu. Prosečna zarada radnika u 2023. godini iznosi 47. 000 dinar, što je za 15 posto više u odnosu na prethodnu godinu, istakao je Branislav Trajković generalni direktor Jumka.

Na svečanosti je govorio i Dejan Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koji je i recenzent monografije i izložbe „Dobrodošli u Jumko imperiju“. Na samom početku preneo je pozdrave i čestitke ministra Nikole Selakovića. -Zajedno i monografija i ova izložbena postavka sa preko 250 dokumenata i  fotografija predstavljaju sveobuhvatno, dokumentovano i neponovljivo svedočanstvo o postojanju i radu Pamučnog kombinata Vranje od 1960. godine pa do danas, naglasio je Antić i svečano otvorio izložbu „Dobrodošli u Jumko imperiju“, priređenu u čast jubileja.

Osim 63. godišnjice ove godine „YUMCO“ prvi put proslavlja i svoju slavu Sveta Petku. U jutarnjim časovima brojni radnici Jumka okupili su se u crkvi Svete Petke gde je održana liturgija i rezanje slavskog kolača. Nakon toga u prostorijama Jumka održana je svečana dodela nagrada najboljim radnicima i uručeni su pokloni penzionerima.